Arhiva bloga

ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

Jedinstveni namještaj s domaćim potpisom!

Mladi poduzetnik Davor Kovačić bio je kreator i pokretač ideje razvoja Jelly-ja, koji je svoj konačan oblik dobio suradnjom s Dragom Jelonjićem, studentom drvne tehnologije na zagrebačkom Šumarskom fakultetu. Njih dvojica zajedno su projektirala Jelly dok nisu došla do željenog oblika i dimenzija.


Davor Kovačić odgovorio je na nekoliko pitanja…

Kako je došlo do ideje Jelly ?

Jelly stolica kao projekt je nastala na ideji stvaranja premium proizvoda na tržištu namještaja. Želja nam je bila napraviti jedinstveni proizvod u Hrvatskoj. Cilj nam je bio razviti vlastitu robnu marku za jednu online e-commerce platformu koju spremamo pokrenuti. Mislim da smo sa Jelly dobili zanimljiv proizvod, uzbudljivih linija i izuzetne udobnosti.

Tko je kreator ideje?

Kreator i pokretač ideje razvoja Jelly stolice sam ja. Za suradnju sam pozvao tada studenta 4 godine drvne tehnologije Dragu Jelonjića da skupa projektiramo Jelly, prvo u Autocad-u, a kasnije kao module 1:1 dok nismo došli do željenog oblika dimenzija. Suradnja kroz razgovore i usmjeravanja sa Prof. Jambreković & Prof. Ivica Grbac kao voditelj zavoda za ispitivanje namještaja sa Šumarskog Fakulteta u Zagrebu gdje smo i atestirali proizvod. Finalnu obradu presvlačenja s eco kožom, odradio nam je Matus Design.

Što je bio cilj postići sa 2 luka – nagiba, kome je i za kakve prostor za koga je on napravljen?

Kut i nagib naslonjača Jelly stolice su ergonomski oblikovani, te je stolica antropometrijski prilagođena dimenzijama tijela. Između krivulje sjedenja i kutova karakterističnih za pravilno projektiranje stolice postoji međuzavisnost koja se očituje prije svega u postojanju kutova udobnosti ali i dinamike ljudskog tijela. Jelly sigurno donosi novu udobnost.

By Elle.hr 
http://www.elle.hr/lifestyle/jedinstveni-namjestaj-s-domacim-potpisom/